Categories
бебе в Швейцария

Зъби

Третата четка за зъби е най- категорично доказателство, че в къщата има нов човек. Някога ни учеха да си мием зъбите в детската градина, но панта рей панта кинейтай какво става за някакви си тридесет години.

Хер Доктор твърди, че зъбите започват да се мият от като се появят – Макси има два долни, появиха се през седмицата, в която навърши половин година. Пробиха буквално за една нощ и вече яко боли ако не дай си боже ме захапе при кърменето.

Мием зъбите вечер, церемониално. Пастата не е толкова вкусна като Мечо от едно време, но той си я харесва. Единствената трудност е, че моментално захапва четката и стиска с всички сили, докато аз обяснявам, че не, миличък, това не е като с лъжицата, отвори уста…

2 replies on “Зъби”

Точно така,при първото зъбче.А при зъболекаря при когото с мъжа ми ходим пред врата има огромна табела на която има следния надпис”Трябва ли да ни изникне първото зъбче,за да отидем на преглед при зъболекаря.Родители,не отлагайте!”А аз преди все си мислех,че дефакто като няма детенце зъбчета защо му е да ходи на зъболекар?В един вестник тук,четах една статия,че е важно да се свикнат децата от малки да си мият зъбките,защото е по-лесно,а ако са вече големички не им харесва и го приемат за досадно задължение.

И аз това забелязвам, matsinka. Сутрин като се подготвям за работа му паркирам креватчето до банята и той зяпа с огромно любопитство как си мия зъбите. Дали помни до вечерта обаче – не зная :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.