Categories
празник

Ден на майката

За моя най-голяма изненада днес се оказа, че имам празник.
Събудиха ме в 6:30 с подарък, направен за мен в детската градина – пластмасова кошничка, през чиито дупки Макси беше промушил червена панделка ( с много старание според учителката).
Не се бях радвала така от както ми подариха първия компютър.

5 replies on “Ден на майката”

Tochno tova si misleh vchera, koga li shte poluchish parvia lichno napraven podarak ot Maxi. Moga da kaja che deteto e mnogo naprednalo. Bravo na Max i na maika mu i bashta mu. Cunki ot lelyata

Подаръкът едва ли е 100% резултат от съзнателна дейност (човекът е умен, но още не може да си нацели устата с лъжицата) обаче аз мн му се радвам 🙂

Yo,
Следващите подаръци ще са все повече осмислено доближени до (за жалост) силно материализирания свят, в който сме заживели … Аз честно казано, завидях мнооооого, най-вече на нанизаната панделка 😉
Честит Празник на майката!
(на патерици вече) Бъди винаги така усмихната мама за Макс, наслаждавай се на всеки миг щастие, което той ти носи!

Мерси, Боби!
Обзалагам се, че след малко повече от година и ти ще получиш гердан от макарони :).
За материалността и подаръците – Марсел има кръщелница на 10 години, която редовно му подарява разни неща за рождения му ден и за Коледа. Хлапето (или по-скоро майка му) винаги излиза с оригинални и практични идеи. Когато беше на три ни подари памучна кухненска кърпа с отпечатъци от дланите и. Друг път получихме хранилка за птици – топка мас, овъргаляна в семки и напъхана в мрежичка, готова да се закачи на балкона. Миналата Коледа пристигна с кутия хартиени салфетки, само че беше облепила оригиналната опаковка със собствените си зимни рисунки.
Т.е. научена е да влага мисъл в подаръка, а не просто да донесе нещо грабнато от магазина в последния момент. Явно в градината имат същия подход, което много ме зарадва.

Инко, мн ме впечатлиха подаръкът на Макси и подаръците на кръщелницата.

Покрай подаръка за 30-те на Боро, споделеното и премисленото с близки отчетливо откроявам убедеността, че подаръкът има смисъл само ако сътвори преживяване, прояви лично отношение, донесе на двете страни море от обич и всички други хубави неща, които живеят между хората, и се приготвя с вълнение и много лично участие, а не с попътен алай по чаршията.

Мила ми преобрази и правенето на подарък, и пращането на картичка, като сподели колко време и как е приготвяла картичката за Боро, какво изобразява тя, какъв е цветът на първия плик и защо, как му контрастира вторият – не помня защо имаше втори, как хартията за увиване е с роботчета, защото като малък ги майстореше да се движат и очите им да светят … Разпознах толкова много обич, че цялото координиране на Боровия подарък и добавките гъдели стана въодушевяващ дълъг празник. Вечерята в БМ-а на Южния плаж беше мн хубава, но малка част от празнуването, а този Боров РД стана най-прекрасното ми преживяване в последно време, така че преживяването на обичта е важно и нищо друго няма значение:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.