Categories
продукт

Време за сандали

 Днес каня пред строя Crupon – българска работилница за кожени сандали и обувки.

Лозунгът “Изберете българското” никога не ми е въздействал особено, тъй като когато пазарувам ме занимават други въпроси като например аз това нещо мога ли да си го позволя, направено ли е от качествени материали и от хора, които знаят какво вършат и имало ли е нечестна човешка експлоатация в процеса.

Crupon имат успешен бизнес на Etsy, но и собствен сайт на български който задържа вниманието ми със снимките си – надявам се любимият ми кремопроизводител Refan също да ги види някай ден и се поучи.

Сандалите на Crupon са от растително обработена кожа от Тоскана. Написано така звучи като маркетингови джаберуоки, но хората обясняват с подробности защо материалите им са толкова специални, а аз съм много порьозна към технически детайли.

Досавката в България е безплатна, но работилницата праща из цял свят с UPS за което ми се извиниха, защото е скъпо, но както казва пра-баба Маргарет:”Скъпа, ако не си платиш как можеш да очакваш, че ще ти свършат работа?!”.

Приемат разплащания и с PayPal, обаче има малък бъг – PayPal не приема BGN и когато адресът за доставка е извън България автоматично обръща към чуждата валута без да променя номинала, т.е. цена от 80 лева става 80 евро.

Crupon откликнаха веднагически когато им обясних проблема и си стиснахме ръцете за продажбата с три съобщения във Facebook – пишеха грамотно и не ми говореха на “ти”.
И така зачаках десет дена – твърдят, че правят всеки чифт индивидуално, а лукса отнема време.

Сандалите пристигнаха без ден закъснение в кутия, брезентова торба и инструкции за поддръжка. Опаковката може да се доизпипа още малко – обувките на Crupon заслужават пакетирането на Sézane, но предполагам и на това ще му дойде времето.
Нося ги повече от месец и гарантирам, че си струват до последната стотинка. Всеки детайл е изработен с огромно старание, удобни са и са изключително красиви – иде ми като досадното дете в “Биографията” на Нушич да ги поднеса под носа на всеки, да викам “имам нови буки!” и да говорим само за тях

Дизайнът на сандалите е супер семпъл което, с подходящи дрехи, ги прави идеални за работа в офис през лятото. Crupon твърдят, че обувките им са за дълги разходки, но аз навъртам над 10 км на ден през ваканцията с децата, а в тая категория никой не може да бие добрия стар Birkenstock – същия Birkenstock, с който няма начин да се появя на работа. Другата контра е, че като всяка естествена кожа сандалите не обичат влага, а аз през ваканциите съм на площадката преди да се  е вдигнала росата.

В резюме – Crupon са хубави хора, които правят хубави обувки. Препоръчвам ви ги!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.