Categories
продукт

Абсолютно безсмислен уред

През последните години съм станала съм свръх скептична към всяка стока или услуга, която не ми е лично препоръчана от приятел, роднина или не идва от осъзната и дефинирана нужда.

Благодарение на това качество успешно карам слалом сред свръх предлагането на какво ли не за бебета. За сега отглеждаме Макси с минимално количество вещи които са минали драконовската ми селекция за полезност, дизайн и издържливост.

Ето обаче нещо, което ми се изплъзна – Phillips Avent Digital Bottle and Baby Food Warmer.

Марсел купи затоплителя за шишета след като аз се върнах на работа и твърдеше, че му спестява време и кахъри да не би кърмата да е с “грешната” температура.

Джаджата е замислена така, че да пасва на всички шишета и кутийки Avent, т.е. да се ползва в бъдеще когато човечето мине на твърда храна.

За трите месеца, в които ми заема място в кухнята, не съм успяла да го ползвам самостоятелно нито веднъж, честна дума!

Изборът на програма (размразяване, затопляне, количество) не е интуитивен като на продукт на Apple, но някакси се налучква. Натискането на бутона за старт обаче е само за хора, които ходят на фитнес – е не ще да се програмира проклетия уред и това е!

В този момент обикновено се появява Марсел за да ми напомни, че първо трябва да се затвори капака и едва тогава да се избере програма (звук от блъскане на глава в стена).

Докато гладното бебе се дере на заден план затоплителя изписуква, че храната е готова. Но изваждането на кутийката от уреда е невъзможно, защото пластмасата се е нагорещила, а ръцете ми не са от азбест.

Цялата работа става много по-бързо ако кутийката просто се потопи в канче с гореща вода за няколко минути.

Моята приятелка Карин нарича такива уреди “неща, от които светът не се нуждае”.

Не бих могла да го формулирам по- точно.

3 replies on “Абсолютно безсмислен уред”

Мисля че когато обичаш всичко е полезно.В името на малкото човече, в името на щастливите му очички.Само като погледнеш усмихнатото му личице и гукащото гласче и си даваш сметка ,че няма нищо излишно.За такива малки мигове на удоволствие прекарани с малкото, съм готова на много изтърпяни трудности, на очакване , на труд и на опити да го накарам да ми подари малка усмивчица.Струва си

Абсолютно не сьм сьгласна, че щастието на дребното идва от (не)притежанието на затоплител за шишета или какьвто и да било друг предмет, който ако не закупим ще бьдем лоши родители.
Всьщност смятам, че точно когато видиш как се взира в очите ти, разбираш, че то няма нужда от нищо друго, само от теб.

Споделям напълно разбирането ти при покупката на “нещо си”. Да не кажа че след 3 премествания установих че човек няма нуждата от кой знае колко вещи за да оцелее. Разбира се има полезни джаджи които спестяват време, пари и нерви, но има и куп такива които само заемат място, събират прах и се превръщат в паметници. И все пак ако Марсел го е ползвал пълноценно, поне за него не е ненужна покупка 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.